Enge momenten in het via Internet handelen

Door Tijmen007 op vrijdag 18 april 2014 13:52 - Reacties (30)
Categorie: -, Views: 8.826

We kennen het gevoel waarschijnlijk allemaal wel, je bent al vergevordert in het onderhandelen en de betaling is het volgende obstakel. Zodra er geld of goederen op het spel staan moet je oppassen wat je zegt, het wederzijdse vertrouwen is daar namelijk vaak geheel op gebasseerd.

"Ik doe hem dan over drie dagen op de post"
Oh asjeblieft niet! Hoe langer ik moet wachten op mijn tracktrace hoe groter de argwaan wordt, liever dan betalen op de dag van verzending.

"Ik ben een eerlijke / betrouwbare verkoper"
Ik voel de rillingen al over mijn rug, maar sommige mensen hebben de beste bedoelingen hierbij.

Geen antwoord binnen 2 dagen, of zelfs 1 dag al
HELP hij gaat er met mijn geld vandoor!

"Sorry voor de late reactie ik was ziek/op vakantie/excuus"
Holy moly nu wordt het toch wel heel stereotiep tijd rekkend gedrag van wat je ziet bij Tros Radar/Opgelicht/[Insert program here].

En als verkoper heb ik natuurlijk ook vaak genoeg van die "KUT" momentjes gehad, zoals een pakketje wat op een verkeerd adres wordt afgeleverd. Iets wat kapot is gegaan tijdens de verzending (al ben ik hier ook vaak skeptisch over). Dingen met bewegende onderdelen (HDD's, Fans, etc.) worden zowieso op risico koper verzonden, breekbare dingen idem dito. Het liefst heb ik mensen gewoon aan huis, dan weten we allebij dat het product nog werkte toen ik het hier liet zien. Maargoed, dat gaat niet altijd.

Laatst was ik ook bij een Meneer hier uit de buurt, iemand met veel rotzooi, of zoals hij het zegt "spullen". Hij had een hekel aan kaaskoppen die voor een duppie op de eerste rij wilde zitten. Toen zei ik tegen hem "Of ik nou 30 euro van een koper krijg of 30 euro van een oud ijzer boer krijg, zal mij worst wezen" waarop hij antwoordde "Vroeger kreeg ik ook niks, heb overal hard voor moeten werken". Toch had ik meer begrip van zo iemand verwacht, dan wist hij waarschijnlijk ook wel dat alles alleen moeten regelen zwaar kan zijn? Afijn, het ging gelukkig niet over mij, ik probeer altijd wel wat af te dingen, maar 30 euro voor een motorblok is mij ook iets te gierig. Al geef ik graag spullen weg die ik toch niet meer gebruik. De mensen zijn dan vaak niet te beroerd een wederdienst aan te bieden wanneer jij het nodig hebt.

Als jullie nog leuke verkoop momentjes meegemaakt hebben, deel ze maar in de comments :)

PS: Ik ben verder nog nooit opgelicht, wel ongelukjes meegemaakt maar gelukkig altijd oplosbaar.

Volgende: De Dieselfiets 05-'14 De Dieselfiets
Volgende: De Jawa 634 '78 01-'14 De Jawa 634 '78

Reacties


Door Tweakers user Pathogen, vrijdag 18 april 2014 14:04

Grappig, een aantal van die zinnetjes heb ik ook wel eens eerlijk gebruikt :Y

Door Tweakers user Tijmen007, vrijdag 18 april 2014 14:07

Thrackan schreef op vrijdag 18 april 2014 @ 14:04:
Grappig, een aantal van die zinnetjes heb ik ook wel eens eerlijk gebruikt :Y
Eerlijk is eerlijk, sinds ik zo'n spastische sceptici ben, regel ik dat soort dingen op een andere manier. Als ik weg moet binnen 3 dagen verkoop ik niks, als ik ziek zou worden (ben ik nooit) vraag ik iemand om te helpen, etc. Misschien zou ik inderdaad wat relaxter kunnen zijn, maar je weet 't maar nooit (daar gaan we weer :P)!

Door Tweakers user Brazza, vrijdag 18 april 2014 14:25

Moet zeggen dat overal behalve op tweakers slechte handelaren zijn. De handel die ik gedreven heb met Tweakers waren altijd stipt en goudeerlijk. Maar er kan overal een rotte appel tussen zitten natuurlijk.

Vooral klotsende oksel momenten heb ik gehad met handel uit China en Taiwan. Soms duurt dit zo lang dat je allang niet meer weet dat je iets besteld had. Dan is het toch leuk om een pakketje aan te nemen ;)

Door Tweakers user Rowdy.nl, vrijdag 18 april 2014 14:27

Heb je HK access..? Dan moet je echt eens in deze topics kijken.. :)

marktplaats... ik word er gek van
Marktplaats, ik word er vrolijk van :-)

Door Tweakers user Brazza, vrijdag 18 april 2014 14:32

Vergat te zeggen dat ik ook ooit opgelicht ben (ook via marktplaats. Nu 3 jaar later nooit een cent gezien. Hij zit wel vast voor identiteits fraude en oplichting.

Gewaarschuwd mens telt voor twee..

Door Tweakers user BMW M, vrijdag 18 april 2014 16:37

Nou om maar even in te haken, af en toe krijg ik ook de rillingen van mensen die bij mij wat komen afhalen, van die mensen waarmee je duidelijk een prijs hebt afgesproken en dan aan de deur alsnog beginnen te zeuren over een 10'tje minder. Dan heb je ook nog mensen die toch niet helemaal tevreden zijn over de staat van het product, en proberen het dan voor nog minder mee te nemen.

Maar ik moet zeggen dat ik een paar jaar geleden wat PC games via ebay heb gekocht van een man uit de UK waarvan de leveren ook gevaarlijk lang duurde, maar de beste man deed er alles aan om mij gerust te stellen. Het pakketje kwam dan z'n 3 weken eindelijk bij mij aan de deur.

Door Tweakers user matthewk, vrijdag 18 april 2014 16:41

Ik weet nog mijn eerste order bij Retailheaven :') die chinese phones. Ik was het gewend om via China te importeren, maar na twee niet aangekomen pakketten van banggood en aliexpress had ik het wel gehad. Daarna bij Retailheaven, uiteindelijk drie weken op mijn telefoon moeten wachten. Ik kneep hem toen wel even. Ondertussen ben ik er vaste klant geworden. Al hoor ik steeds meer klachten..( wss meer klanten = meer klachten tsja)

Door Tweakers user Tijmen007, vrijdag 18 april 2014 17:20

Brazza schreef op vrijdag 18 april 2014 @ 14:25:
Moet zeggen dat overal behalve op tweakers slechte handelaren zijn. De handel die ik gedreven heb met Tweakers waren altijd stipt en goudeerlijk. Maar er kan overal een rotte appel tussen zitten natuurlijk.
*Afkloppen* Ik heb ook de meest vage figuren spullen verkocht op Tweakers, maar omdat het toen (en nu hopelijk ook nog) een tamelijk rustige afdeling was kreeg je een wat huiselijkere sfeer. Ook van hele vreemde figuren spullen gekocht, maar altijd vriendelijk en trouw aan hun woord!

Kan me nog goed herinneren dat ik een soort lego wereld binnen liep, werd snel door gedirigeerd naar de keuken waar de videokaart op tafel lag. Hij was er duidelijk niet gemakkelijk onder :9

Door Tweakers user MicGlou, vrijdag 18 april 2014 18:34

Tja, het blijft in dat opzicht een soort van spel. Maar het kan ook heel goed gaan! Ik had laatst wat spulletjes te koop staan en kreeg een telefoontje van een handelaar die mij ongezien 20% meer bood dan de vraagprijs... en ik was al akkoord gegaan met 20% minder dan de vraagprijs... hij bood 1000 euro ipv de gevraagde 800, een redelijk groot verschil dus! Plus dat hij zelf een koerier zou regelen en cash af zou rekenen. Ik ben wat dat soort dingen betreft vrij verstandig en iets wat te goed klinkt om waar te zijn... dat is het meestal ook. Maar ik kon mij er geen buil aan vallen door akkoord te gaan, als de koerier niet zou komen en/of het geld niet zou hebben of minder zou geven dan ging de koop simpelweg niet door. Maar het is een van die zeldzame gevallen geweest, koerier was netjes op tijd... geld in een envelopje met een vriendelijk briefje erbij... klaar was kees! Nichtje een nieuwe fiets, ik een nieuwe monitor en zelfs nog wat over voor de vakantie pot.

Door Tweakers user mastr-dc, vrijdag 18 april 2014 19:16

Ik heb hier op tweakers ook al wat spullen verkocht en gekocht. Altijd alles goed gegaan. Het komt er gewoon op neer dat mensen heel ongeduldig en heel wantrouwig zijn. Particulieren zijn geen bedrijven, en wij hebben ook nog wel wat anders te doen dan direct de bankrekening te controlleren en alles te laten vallen om het pakket direct op de post te doen. Dit wil niet zeggen dat ik het dagen of weken laat liggen, maar het kan gebeuren dat dit pas 1 of 2 dagen later pas lukt door omstandigheden.

Zo laatst nog iets verkocht en de koper direct helemaal in paniek en hij ging mij al bijna aangeven omdat ik die ene dag mijn mails niet beantwoord had. Had het te druk met andere zaken. Alles is wel netjes afgehandeld, maar mensen moeten eens leren wat geduldiger zijn en vertrouwen te hebben.

Zo ook eens een videokaart van iemand gekocht, geld overgeschreven, maar dan was kaart kapot of iets dergelijks. De verkoper was blut, maar bood wel aan om een geheel nieuwe kaart te kopen en op te sturen. Dit is uiteindelijk ook niet gelukt door omstandigheden en wou hij nog wat spullen verkopen om mij te betalen. Uiteindelijk geweigerd en gewoon aangeboden dat hij mij terug betaald over een week of 2 als hij zijn loon kreeg, wat ook netjes gebeurt is. Maar misschien ben ik ook te vertrouwelijk?

Door Tweakers user ChojinZ, vrijdag 18 april 2014 23:04

Ik heb ooit een setje dumbbells + barebell met in totaal 80 kilo aan gewichten aangeboden op marktplaats. Ik vond het zonde om weg te gooien maar hoefde er ook geen geld aan te verdienen dus de prijs die ik vroeg was redelijk laag. Ik had dan ook binnen een dag een koper die het setje wel wilde halen (versturen ging immers niet).
De volgende dag stond de koper aan mijn deur en was hij wel geinterresseerd in de koop. Toen ik eenmaal mijn geld had en hij dus de spullen mee kon nemen vroeg ik aan hem of ik kon helpen met inladen. Waarop hij antwoorden: "Nee dank je, ik ben met het openbaar vervoer".

WTF?
Bleek dus dat hij met de trein vanuit Delft naar Den Haag gekomen was om meer dan 90 kilo aan gewicht (barebell is 10 kilo) op te komen halen. Met de f*cking trein.
Ik vraag me nog steeds af hoe hij ooit thuis is gekomen...

[Reactie gewijzigd op vrijdag 18 april 2014 23:08]


Door Tweakers user WhatsappHack, zaterdag 19 april 2014 02:58

Het vervelendste is als je elkaar niet vertrouwd. :P Bijvoorbeeld iemand die net zichzelf inschrijft op Tweakers en dan vraagt of je *voor* betaling kan verzenden omdat ze wel eens opgelicht zijn op internet... Jij hebt zo je twijfels omdat het zomaar een nieuw persoon is, en zij zijn waarschijnlijk oprecht bang om genaaid te worden... Maarja, jij zelf hebt ook geen zin om opgelicht te worden.

... Dan kom je meestal pas na een beetje wrikken verder met elkaar :P Keer maar afgesproken op een station ergens. ;)

Toch vind ik het 't prettigst zaken doen met mede-tweakers die een reputatie hebben opgebouwd. Hoewel Tweakers natuurlijk lang niet geschikt is voor al het type producten dat je maar kan verzinnen. Maarja, als ik op Marktplaats een telefoon te koop aanbied krijg ik meteen 10 mailtjes met een verhaal van een man wiens zoon in Nigeria op de tabak plantages werkt die wel een smartphone kan gebruiken... *zucht*

[Reactie gewijzigd op zaterdag 19 april 2014 02:59]


Door Tweakers user hoeschrijfjedit, zaterdag 19 april 2014 08:32

Heb eens een momo force racing stuur verkocht via MP.
De koper bied 20 euro incl. verzenden.
Omdat ik snel en net reageerde kreeg ik later de verzendkosten toe.
Vind zelf wel dat je aan de verzendafspraak moet houden, vandaag is niet ineens over 3 dagen heeft niks met geduld te maken anders wacht je het geld toch ook maar af ?

Door Tweakers user Tijmen007, zaterdag 19 april 2014 10:15

Mee eens, duidelijk een dag afspreken waarop je het afhandelt. En ik handel trouwens niet met nieuwe gebruikers, altijd 4+ sterren met een minimum van 10 feedbacks. Het hoognodige haal ik toch niet van V&A dus wat minder aanbod daardoor kan prima.

Marktplaats... ach, het was ooit een leuke plek maar sinds de boel helemaal freemium is geworden kan je er niks aanbieden of je moet 5 euro of meer betalen, natuurlijk kan je het dan in een gratis categorie proppen. Naja, het heeft zijn beste tijd wel gehad :)

Door Tweakers user onok, zaterdag 19 april 2014 13:12

Ik maak NOOIT, maar dan ook NOOIT van tevoren geld over. Als ik heel graag iets wil hebben ga ik gewoon langs.

Als ik zelf iets wil verkopen, zet ik er altijd bij alleen afhalen, puur omdat ik te lui ben om het op te sturen :P

Bij persoonlijk contact kun je veel moeilijker opgelicht worden. Het is niet onmogelijk, maar 10x lastiger.

Door Tweakers user Roytoch, zaterdag 19 april 2014 14:08

Ik heb inmiddels best wat dingen verkocht via de vraag en aanbod. Aan veel verschillende tweakers. Nooit gezeur gehad. Op marktplaats kan je vaak meer verdienen, maar ik heb liever dat de koper snapt wat ik verkoop en normaal communiceert, en dat heb je op t.net wel gelukkig.

Overigens is handelen aan de deur extreem hatelijk. Nooit gehad gelukkig maar als iemand dat probeert mag hij/zij onverrichter zake weer terug naar huis.

Door Tweakers user CrystalViriS, zaterdag 19 april 2014 18:07

mastr-dc schreef op vrijdag 18 april 2014 @ 19:16:
Zo laatst nog iets verkocht en de koper direct helemaal in paniek en hij ging mij al bijna aangeven omdat ik die ene dag mijn mails niet beantwoord had. Had het te druk met andere zaken. Alles is wel netjes afgehandeld, maar mensen moeten eens leren wat geduldiger zijn en vertrouwen te hebben.
Haha dit dus. Ik heb laatst ook getracht iets te verkopen (want we zijn nooit toegekomen aan het overmaken van geld of wat dan ook). Dit was via tweakers waar schijnbaar toch meer interesse in het product was dan ik verwacht had (HTC desire HD).En dat een groot deel van de Nederlandse bevolking rondloopt met een smartphone en elke minuut van de dag zijn e-mails aan het bekijken is wil niet zeggen dat iedereen dat doet/kan. (Ik verkocht de telefoon voor iemand anders wat ook in de advertentie stond geschreven en waar dus ook nog een communicatie bottleneck tussen zat).

Eťn tweaker was zo ongeduldig dat ik daardoor nu zelfs een negatieve review (mijn enige) bij mijn vraag en aanbod heb gekregen. "Reageert niet" schrijft hij/zij dan, maar ik heb er gewoon de kans niet voor gehad.

Een negatieve review terugschrijven dat ging niet. Dus dat systeem werkt helaas ook niet goed. Al vind ik dat ook wel kinderachtig om te doen...

[Reactie gewijzigd op zaterdag 19 april 2014 18:08]


Door Tweakers user darkmushy1995, zaterdag 19 april 2014 19:58

CrystalViriS schreef op zaterdag 19 april 2014 @ 18:07:
[...]


Haha dit dus. Ik heb laatst ook getracht iets te verkopen (want we zijn nooit toegekomen aan het overmaken van geld of wat dan ook). Dit was via tweakers waar schijnbaar toch meer interesse in het product was dan ik verwacht had (HTC desire HD).En dat een groot deel van de Nederlandse bevolking rondloopt met een smartphone en elke minuut van de dag zijn e-mails aan het bekijken is wil niet zeggen dat iedereen dat doet/kan. (Ik verkocht de telefoon voor iemand anders wat ook in de advertentie stond geschreven en waar dus ook nog een communicatie bottleneck tussen zat).

Eťn tweaker was zo ongeduldig dat ik daardoor nu zelfs een negatieve review (mijn enige) bij mijn vraag en aanbod heb gekregen. "Reageert niet" schrijft hij/zij dan, maar ik heb er gewoon de kans niet voor gehad.

Een negatieve review terugschrijven dat ging niet. Dus dat systeem werkt helaas ook niet goed. Al vind ik dat ook wel kinderachtig om te doen...
geloof dat een feedback alleen mag als er een overeenkomst is geweest.

Door Tweakers user MikeOO, zondag 20 april 2014 08:53

Maar wees wel gewaarshuwd dat de oplichters ook actief zijn op Tweakers. Helaas afgelopen week mogen meemaken. Altijd goede ervaringen gehad hier en op MP.

Door mijn eigen schuld en door drukte die dag te weinig onderzoek gedaan en even tussendoor een koop gesloten voor een item waar ik al al een tijdje naar op zoek was en qua prijs was deze normaal geprijst.
En dag later hoor je niets meer en lees je ineens bij zijn feedback dat er nog een Tweaker is opgelicht.. Achteraf ga je dan toch zoeken en vindt je natuurlijk voldoende info over de persoon.

Voor mij is de les dat ik alleen nog maar aankopen doe bij Tweakers met een goede feedback of zelf ophalen idd al is dat niet altijd handig als dat aan de andere kant van NL is.
Jammer voor de begin tweakers die ook een feedback willen opbouwen.

Ondanks mij eigen domme schuld zou Tweakers bijvoorbeeld ook kunnen helpen door bij inschrijving bij Tweakers niet direct te kunnen verkopen.
Pas als iemand een actief is in het forum en karma heeft opgebouwd en na 30 of 60 dagen na registratie pas de kans krijgt om advertenties te plaatsen.
Dan hou je ze mogelijk weg bij Tweakers. Het is nu zo makkelijk om een account aan te maken en direct te beginnen met verkoop. Op zich prima natuurlijk maar er zijn voldoende richtlijnen op Tweakers waar wij ons aan moeten houden maar V&A is een dan weer eigenlijk te makkelijk.

Door Tweakers user Suli, zondag 20 april 2014 13:28

Enge momenten heb ik alleen via marktplaats gehad. Was toen ook opgelicht, maar die persoon was ook gepakt en zat een tijdje vast.

Hier op tweakers alleen goede ervaringen. Ik ben gewend om geld eerst over te maken voordat spullen opgestuurd worden, maar tot mijn verbazing wordt het gewoon zo snel mogelijk opgestuurd. Is wel zo dat ik bij heb gemeld wanneer het geld precies overgemaakt wordt.
Heb ik ook zelf gedaan een paar keer, maar dat deed ik pas nadat ik de communicatie fijn vond gaan en ik echt vertrouwen kreeg in die persoon. En dan uit mezelf en niet dat hij of zij vraagt of ik eerst het product opstuur en dat ik geld pas erna krijg.

Begrijp de dilemma van eerst x aantal reactie/karma/sterren/feedback, maar dat blijft moeilijk. Ik ben iemand die veel leest op tweakers en heel af en toe reageer.
Ben zelf zo erg dat ik mijn oude accountgegevens kwijt was, haha, omdat ik dus niet inlogde en had toen een netscape of yahoo mailadres.
Pas toen ik een nieuwe build wou maken en opnieuw wou inloggen, had ik geen idee welke username enz ik nou had aangemaakt.
Hierdoor een nieuwe account moeten maken en gelukkig vertrouwden mijn medetweakers mij toen wel. Nu ben ik wel bijna standaard ingelogd en zo bouw ik mijn karma wel op.

Door Tweakers user rozuchu, dinsdag 22 april 2014 14:12

BMW M schreef op vrijdag 18 april 2014 @ 16:37:
Nou om maar even in te haken, af en toe krijg ik ook de rillingen van mensen die bij mij wat komen afhalen, van die mensen waarmee je duidelijk een prijs hebt afgesproken en dan aan de deur alsnog beginnen te zeuren over een 10'tje minder. Dan heb je ook nog mensen die toch niet helemaal tevreden zijn over de staat van het product, en proberen het dan voor nog minder mee te nemen.
Toen ik nog alleen woonde zorgde ik altijd dat er een vriend/vriendin nog aanwezig was zodra er iemand van MP wat kwam halen. Je weet immers niet wat voor figuren je in je huis haalt en ik was eigenlijk bang dat ze ipv de kast die ik verkocht ook de rest van de inboedel gratis wilden meenemen.

Ik heb verder alleen maar nare ervaringen van mensen die niet op komen dagen, of die nadat ze een bod gedaan hebben niet meer reageren.

1x een vrouw gehad die een vriendin had gestuurd om een telefoon van mij te kopen, die begon vervolgens te huilen over de 'witte vlekken' op het scherm, die was volgens haar DUIDELIJK doorgebrand. Het waren gewoon vingerafdrukken, hence, het is een touchscreen telefoon. En als ik ze weg veegde en ze pakte m weer beet, ja dan zat het er weer. Sigh.,,

Door Tweakers user Thomas18GT, dinsdag 22 april 2014 20:38

Meerdere keren een iPhone verkocht via marktplaats.. Wat je dan allemaal voor reacties krijgt. Uiteindelijk kwam ene "Jan" aan de deur, een Jan van Noord-Afrikaanse afkomst!

Er zat een krasje achterop (stond duidelijk in de advertentie) maar hij vond dat er wel 25% af moest. Dat ging niet door natuurlijk en toen wilde hij benzinegeld omdat hij voor niets was gekomen! Uiteindelijk voet bij stuk gehouden en hij nam hem gewoon mee zoals afgesproken :)

Hieruit heb ik dus geleerd dat je altijd vooraf via mail/PM moet onderhandelen en alles duidelijk moet hebben. Ook verzend ik alleen als ik het geld heb ontvangen, je weet maar nooit. Zelf koop ik graag alles nieuw, tenzij er echt een prima aanbieding van een vertrouwde verkoper is te vinden dan.

Door Tweakers user Tijmen007, dinsdag 22 april 2014 21:36

Thomas18GT schreef op dinsdag 22 april 2014 @ 20:38:Zelf koop ik graag alles nieuw, tenzij er echt een prima aanbieding van een vertrouwde verkoper is te vinden dan.
Zelf heb ik niet zoveel met nieuw spul tenzij het voor een 'betrouwbaar' doel is. School, werk, dat soort dingen dan moet iets gewoon goed zijn en betrouwbaar. Voor hobby spul haal ik vaak tweedehands dingen, zoals een dikke videokaart, motor, tablets, etc. Wel met garantie natuurlijk, geen zin in dat ik er maar een week lol van kan hebben!

Door Tweakers user wuswug, woensdag 23 april 2014 01:39

uit angst om opgelicht te worden (ja het kan gebeuren hoe goed je ook oplet)
koop ik alles nieuw...
ook al zou bijvoorbeeld een nieuw 750(GPU) kunnen kopen of een 2dehands 770 (GPU)
maar voor het verkopen van dingen gebruik ik wel V&A

Door Tweakers user Speedfightserv, woensdag 23 april 2014 08:18

sommige mensen zijn ook laks.

had een telefoon aangeboden op mp. uiteindelijk bied iemand de vraagprijs en maak een afspraak dat hij het geld over maakt en dat ik de telefoon zou opsturen. Volgende dag had ik het geld binnen maar kreeg een mailtje of ik de telefoon 2 weken later wilde opsturen want hij ging nog op vakantie :S

Check ik later wat hij overgemaakt had, had hij ook nog eens te veel overgemaakt. (gewoon via de rabo dus geen buitenlandse bank oid)
2 weken later had ik de telefoon opgestuurd en het geld wat hij te veel over had gemaakt terug gestort ( vertrouwen werkt 2 kanten op :) )

Door Tweakers user vpm, woensdag 23 april 2014 10:02

Ik ben nog maar kort actief op de Tweaker V&A, maar heb inmiddels een geheel systeem verkocht. Ik houd alle opties open (bank vooraf, paypal, contant; ophalen, langsbrengen) maar omdat mensen ver weg wonen, komt het er altijd op neer dat ze geld vooraf over dienen te maken.
Met de pasen heb ik wat geblunderd door een pakket uit te sturen zonder de betaling te controleren. Dit leverde wel wat gezweet en de nodige extra mailwisselingen op.
Gelukkig is alles toch goed gekomen.. Het bleek dus zo te zijn dat de banken alle transacties staken met de feestdagen (hoezo geautomatiseerd?).

Ik ben van mening dat men eerst duidelijk moet overleggen alvorens zaken te doen. Veelal blijkt uit de directe communicatie al of iemand enigszins betrouwbaar is. Gebrekkig Nederlands komt er bij mij helaas niet in. En altijd profielen checken; inschrijfdatum, karma, feedback, persoonlijke info..

Zoals eerder gezegd, een beetje goed vertrouwen, geduld en goed fatsoen... dan komt het wel goed.

Door Tweakers user Vayra, woensdag 23 april 2014 10:41

Laatst via MP gereageerd op een Mazda 121'tje. Ik wilde wel een proefrit. Ding stond in Apeldoorn (later leer je dan weer dat dat zo'n beetje de slechtste plek is in NL voor een eerlijk autootje) bij een autohandelaar. Twee uur vantevoren gebeld voor de zekerheid, ja het ding stond er nog, kom maar langs.

Zo gezegd zo gedaan dus. Kom ik daar, handje praatje en bakje koffie, niets aan de hand, 'ja we zitten wel in een verbouwing dus de Mazda staat achter'. Ok. We gaan kijken. Leuk bakje, niet veel mis mee, weinig roest.

Dus ik wil die proefrit maken... meldt de verkoper doodleuk dat ie dan nog 'effe wat benzine moet regelen'. WTF? Hoe kwam dat ding achter te staan vanochtend dan? Dus we wachten - niet 5 minuten, of 10, maar rustig 20 minuten later loop ik nog maar eens naar de Mazda om te kijken wat de status is. Inmiddels staat er een monteur naast met een dikke frons op 't voorhoofd en de motorkap open, met een verkoper ernaast die moet uitleggen dat de auto niet start.

Gelukkig scheen de zon :)

Door Tweakers user wittereus, woensdag 23 april 2014 16:49

lol... laatst ook zo'n rakker gehad die wat wilde kopen. Reageer ik 1 dag niet op mijn mail (sorry, ook ik heb een sociaal leven) gaat ie helemaal over de mik..... Ik heb hem vriendelijk bedankt voor het vertrouwen en gezegd dat ie een ander kan zoeken. Volgens zijn eigen zeggen heeft ie de betaling daarna nog net zelf kunnen terug draaien bij de bank. Yeah right.... je had gewoon nog niet betaald knurft. ;-)

Door Tweakers user Jan de Olde, woensdag 23 april 2014 17:00

Eerlijk gezegd begrijp ik heel goed dat mensen zenuwachtig worden zodra ze geld overmaken aan een particulier en vervolgens een dag niets meer horen. Ik probeer dan ook zo veel mogelijk tussendoor updates te geven, betaling ontvangen, ik ben hem aan het inpakken, hij gaat morgen op de bus, hij is verstuurd etc. Het kost maar weinig tijd en je merkt dat kopers er heel positief op reageren.

Door Tweakers user wittereus, woensdag 23 april 2014 18:23

Tuurlijk. Maar als ik dan toch even niet kan reageren, meteen een beschuldiging van oplichting toegespeelt te krijgen schiet bij mij ook even in het verkeerde keelgat. Maar dat heb ik hem dan ook zeker duidelijk gemaakt ;-)

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)

Voer de code van onderstaand anti-spam plaatje in: